Navigatie
C.Sijsling Immobilien

 

Volledige ondersteuning van A tot Z

Uw droom is onze zorg ! Uw aankoop makelaar in Duitsland
Voor een voor u  geheel vrijblijvend advies gesprek (uiteraard in het Nederlands) houden wij ons aanbevolen

Heel veel informatie m.b.t. uw mogelijke emigratie en/of aankoop van een huis in Duitsland kunt u alvast hier vinden: www.droomhuisduitsland.com

   Contact via mail  of bel 0049-5936-922 980
6-dagen per week van 9.00 tot 20.00 uur voor al uw vragen bereikbaar

In de meeste gevallen is de investering voor de aankoop van een woning ook de grootste privé-investering en moet deze op een goed onderbouwde en uitgebreide manier voor u worden voorbereid. U bent geïnteresseerd in het kopen van een woning of een kavel voor een nieuw bouwproject en moet in korte tijd ingrijpende beslissingen nemen.
U hebt behoefte aan deskundig advies en een objectieve beoordeling van de bestaande situatie, onafhankelijk van informatie van de makelaar of de eigenaar.
Wij helpen u hier graag bij. Sinds 2006 hebben we in meer dan 300 adviesgesprekken de belangen van potentiële kopers van onroerend goed behartigd.

Er zijn veel dingen waarmee u rekening moet houden als u een huis in Duitsland koopt. Hier zijn enkele punten waar u aan moet denken:

 

Financiering: Bekijk eerst uw financiële situatie en zorg ervoor dat u het huis kunt financieren. Zorg ervoor dat u de maandelijkse hypotheek- en onderhoudskosten kunt budgetteren.

Lees meer ook hier Link opent in een nieuw venster:

https://www.droomhuisduitsland.com/financiering3-2/

Locatie: De locatie is een belangrijke factor bij het kopen van een huis. Overweeg of de buurt geschikt is voor uw behoeften. Houd rekening met factoren zoals de nabijheid van scholen, winkels, openbaar vervoer en recreatiemogelijkheden.

Staat van het huis: Laat het huis inspecteren door een bouwkundige om er zeker van te zijn dat het in goede staat is en geen verborgen gebreken heeft. Controleer ook de staat van de leidingen, elektra en verwarming.

Lees meer ook hier Link opent in een nieuw venster: https://www.bouweninduitsland.com

Koopcontract: Neem de tijd om het koopcontract zorgvuldig te controleren en zorg ervoor dat u alle voorwaarden begrijpt. Een aankoopmakelaar met voldoende kennis van de regels in Duitsland kan u hierbij helpen.

Lees meer ook hier Link opent in een nieuw venster:

https://www.droomhuisduitsland.com/kopeninduitsland/

Verzekering: Zorg ervoor dat u voldoende huisverzekering heeft om uw eigendom en aansprakelijkheid te dekken.

Lees meer ook hier Link opent in een nieuw venster:

https://www.droomhuisduitsland.com/verzekeren-huiseigenaar/

Verhuizing: Plan de verhuizing van tevoren en zorg ervoor dat u voldoende tijd en middelen heeft om de verhuizing soepel te laten verlopen.

Deze lijst is niet volledig, maar dit zijn enkele van de belangrijkste zaken om over na te denken bij het kopen van een huis.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een huis in Duitsland, zijn er een aantal stappen en overwegingen waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten:

Financiële planning: Voordat je begint met het zoeken naar een huis, moet je je financiën op orde hebben. Dit omvat het bepalen van je budget, het controleren van je kredietwaardigheid en het vaststellen van hoeveel je kunt lenen van een Duitse bank of elders.

Locatie: Duitsland is een groot land met veel verschillende regio's, elk met zijn eigen kenmerken en prijsniveaus. Kies een locatie die past bij jouw levensstijl en behoeften, zoals werk, scholen, vrijetijdsbesteding, enzovoort.

Makelaar: Overweeg om een aankoop makelaar in te schakelen om je te helpen bij het vinden van geschikte woningen. Ze kunnen je begeleiden door het proces en je adviseren over lokale marktomstandigheden.

Koopproces: Het koopproces in Duitsland kan verschillen van wat je gewend bent in andere landen. Het omvat meestal het ondertekenen van een voorlopig koopcontract (Vorvertrag), een notariële overdracht van eigendom (Kaufvertrag), en ten slotte de registratie van de eigendom bij het Kadaster (Grundbuchamt).

Notaris: In Duitsland is een notaris altijd betrokken bij onroerendgoedtransacties. Ze zullen ervoor zorgen dat alle juridische documenten correct worden opgesteld en dat de eigendomsoverdracht correct verloopt.

Financiering: Als je een hypotheek nodig hebt, moet je met Duitse banken praten en de beste financieringsopties vergelijken. Zorg ervoor dat je de kosten en voorwaarden begrijpt.

Belastingen en verzekeringen: Informeer jezelf over de belastingen en verzekeringen die van toepassing zijn op onroerend goed in Duitsland. Deze kunnen variëren afhankelijk van je situatie en de locatie van het onroerend goed.

Bezichtiging en inspectie: Voordat je een bod doet, is het belangrijk om het huis te bezichtigen en eventueel een professionele inspectie te laten uitvoeren om eventuele verborgen gebreken te identificeren.

Onderhandelingen: Bereid je voor op onderhandelingen over de prijs en andere voorwaarden. In Duitsland zijn de prijzen over het algemeen minder onderhandelbaar dan in sommige andere landen, maar er is altijd ruimte voor discussie.

Houd er rekening mee dat de bovenstaande informatie een algemene richtlijn is en dat de exacte stappen en vereisten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden en locatie in Duitsland. Het is raadzaam om lokaal advies in te winnen en goed geïnformeerd te zijn voordat je een huis koopt in Duitsland.