Object 231 van 240
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Hehlen: Historisch landgoed op mooie locatie

Object-Nr.: 10-1981
 • Bild5
 • Bild3
 • Bild4
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
 • Bild22
 • Bild23
 • Bild24
 • Bild25
 • Bild26
 • Bild27
 • Bild28
Bild5
Bild3
Bild4
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Bild23
Bild24
Bild25
Bild26
Bild27
Bild28
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37619 Hehlen
Holzminden
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Prijs:
750.000 €
Woonoppervlak ca.:
300 m2.
Grondstuk:
6.227 m2.
Aantal kamers:
10
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Provisie:
3,48 % (inkl. MwSt.)
Bouwjaar:
1889
Beschikbaar vanaf:
Nach Absprache
Verwarmingssoort:
Olie
Type energiebewijs:
certificaat vraag - geldig vanaf 17.06.2020
Energie-efficiëntieklasse:
G
Behoefte eindenergie:
211,20 kWh/(m²*a)
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:


Het is de zuiverste vorm van landleven. Afgelegen, in de pure natuur, zonder buren en uiterst statig. Als u vanuit Ottenstein of Bodenwerder reist, moet u goed kijken om dit verborgen landgoed niet te missen. Achter hoge bomen ligt een paradijs dat uit een Pilcher roman had kunnen komen. Met majestueuze muren, waarachter de geschiedenis sluimert en een XXL-gebouw zonder compromissen.

Een landhuis uit het prentenboek
Langs de genoemde bomen bereikt men het zonnige, beboste weidelandschap, omlijst door bossen, en krijgt men een idee van de enorme afmetingen ervan. Hier is geen verkeer en geen buren, alleen af en toe een hert in de tuin. De historische muren rijzen op in het uitzicht, die elke bezoeker begroeten als hij de oprit van het huis oprijdt. De term historisch is niet alleen een ornamentele eigenschap, want dit landgoed heeft een geschiedenis van meer dan 250 jaar.

Het Vorwerk Ernestinental en zijn geschiedenis
In 1579 begon Fritz von der Schulenburg met de bouw van een waterburcht in Hehlen. De adellijke familie von der Schulenburg verwierf vervolgens de omliggende grond. Zo waren er drie akkerbouwbedrijven, die werden samengevoegd tot een Schulenburgse melkfabriek. In 1771 werd hieruit het landgoed Hehlen Ernestinental ontstaan. Graaf von der Schulenburg had de naam van het landgoed gekozen ter ere van zijn vrouw Ernestine. Het oorspronkelijke vakwerkgebouw werd in 1889 uitgebreid gerenoveerd toen Werner Graf von der Schulenburg het liet verbouwen tot een massief huis. Het statige karakter is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven en werd in de jaren zeventig opgefrist met een aantal moderne elementen, waaronder de grote glazen puien en 10 dakkapellen.

Wonen op een indrukwekkende 350 vierkante meter
Bent u klaar voor een rondleiding door het Vorwerk Ernestinental? Dan beginnen we aan de onderkant van de grote gewelfde kelder, die volledig uit natuursteen is opgetrokken. Deze kelder is echter niet volledig ondergronds en kan daarom worden beschouwd als de eigenlijke begane grond. De grootste ruimte kan worden omschreven als een hal, zo ver zijn de afmetingen. Tot nu toe werd deze hal, waarschijnlijk de voormalige koeienstal, gebruikt voor festiviteiten en als hobbyruimte. Hier is een klein hoogtepunt: de huissauna. De nieuwe eigenaren zouden het kunnen uitbreiden - wat dacht u van een overdekt zwembad? De mogelijkheden hiervoor zijn altijd aanwezig. In de kelder is ook de verwarming, andere technische apparatuur, water en elektriciteit aanwezig.

De begane grond: 180 vierkante meter en aansluiting op het enorme terras
Via de grote voordeur van het huis komt u binnen in de natuurstenen trap, die zowel naar de kelder op de begane grond als naar de bovenverdieping leidt. De combinatie van historie, moderniteit en landhuisstijl is hier al te merken aan de smeedijzeren reling, daar de natuurstenen vloeren en veel hout. De breedvleugelige deur met prachtige glazen oppervlakken verwelkomt bewoners en gasten. Via de gang erachter kunt u alle kamers van dit woongedeelte bereiken.

Keuken en eetkamer met stucwerk plafond
Op de begane grond komt het vakwerkkarakter van het pand tot leven, de balken, die in hun oorspronkelijke staat bewaard zijn gebleven, zorgen voor een onvergelijkbare charme. Een hoogtepunt is de open keuken met een historische gietijzeren oven en een praktisch aanrecht. Op een ochtend kan het hele gezin hier op een gezellige manier de dag beginnen. Aangrenzend aan de keuken is een bijkeuken met veel bergruimte en belangrijke wateraansluitingen. Als het vuur knettert in de oven, kunt u dineren in de eetkamer, direct onder de kroonluchter van het stucwerkplafond. Met het bijpassende meubilair geeft deze kamer je bijna het gevoel dat je terug in de tijd bent getransporteerd.

Om te blijven hangen en te ontspannen: de woonkamer
Dit licht, dit hout, deze romantische open haard! De woonkamer op de begane grond is een verlicht plezier dankzij de doorlopende glazen pui en biedt natuurlijk toegang tot het 90 vierkante meter grote terras. Een uiterst gezellig ogende, iets verlaagde separee vormt een heel eigen en open wereld van welzijn. Hier kunt u zich ontspannen op het woongedeelte, met vrienden praten in de winkel en urenlang ontspannen voor de open haard. Aan de linkerkant is een andere verlaagde separee. De vorige eigenaren gebruiken het als een kleine bibliotheek - een betere plek om te lezen kan men zich nauwelijks voorstellen. Het houten plafond en de machtige balken maken het woongedeelte erg gezellig.

De begane grond biedt in totaal 5 kamers met royale plattegronden. Vlakbij de ingang is de gastenbadkamer met douche, toilet, wastafel en stijlvolle donkere tegels. De eigenaren verwachten nog een grote badkamer, direct verbonden met een slaapkamer. De enorme badkuip valt bijzonder positief op.

Het grote terras
Geniet van de zon, breng onvergetelijke barbecue-avonden door bij de natuurstenen open haard en geniet van het onnavolgbare uitzicht! Op 90 vierkante meter kunt u genieten van het ongerepte uitzicht op velden en bossen, er zijn geen storende blikken van buren of voorbijgangers. Aangezien het gebouw op het zuiden is georiënteerd, kunt u op elk moment van de dag zeer goede zonnecondities verwachten. De buitenzitplaats en de gevelbeglazing die zich over alle woonverdiepingen uitstrekt, dragen merkbaar bij aan het representatieve karakter van het pand.

De bovenverdieping met 120 m² en ontwikkelde zolderverdieping
De bovenverdieping wordt bereikt via de trap of een wenteltrap. Hier vindt u een grote open hal, vijf kamers, een keuken en een volledig betegelde badkamer met een ingebouwd bad, toiletpot en dubbele wastafel. Een lust voor het oog is de woonkamer die dankzij de glazen puien altijd prachtig daglicht binnenlaat en tegelijkertijd een prachtig uitzicht op de natuur biedt - een gevoel dat je ter plekke moet beleven! In het midden van deze woonkamer leidt een houten trap iets hogerop, naar een open ruimte op de zolderverdieping, die wordt gebruikt als slaapplaats of extra woonruimte. Hier wordt men als het ware over het hele landgoed getroond en geniet men van het beste uitzicht naar buiten. De tien dakkapellen van het gebouw zijn verdeeld over de vijf kamers van dit woonniveau en zorgen in combinatie met de bestaande schuine daken voor een prachtige architectuur.

Het Vorwerkpark: tuin en buitenruimte
Zoals men zou verwachten van een nobel buitenverblijf, kan het buitengebied bijna worden omschreven als een park. Het terrein wordt in het oosten begrensd door de Eichelbach, in het zuiden door de grote, zonnige weiden en in de verte begint het bos. Het kan nauwelijks schilderachtiger. Ivy groeit direct naast het huis, er is de cirkelvormige, groene oprijlaan, artistieke sculpturen en figuren en bestrating in de historische stijl - dit alles heeft een blijvend effect op het representatieve karakter van het Ernestinental Estate.

Een extra ingang aan de zijkant van het pand leidt naar de tuin, die uiteraard ook vanuit het huis te bereiken is. Het gebied is zeer goed onderhouden, de vegetatie bestaat uit schaduwrijke, hoge bomen, een kleine groente- en kruidentuin aan de terraszijde en veel weilanden. In het midden van de tuin is er een open trap die het landschap bekroont. Dankzij de bestaande open ruimtes kunnen hier op elk moment individuele uitbreidingen worden gemaakt, van extra bedden tot het planten van fruitbomen of het bouwen van een tuinhuis.

De toestand van het Ernestinental Estate
In het midden van de jaren zeventig werd het landgoed door de huidige eigenaren aangekocht en in de daaropvolgende jaren werd het uitgebreid gerenoveerd en in de huidige staat hersteld. Behalve de eigenlijke structuur van het buitenmetselwerk en de massieve plafonds werden bijna alle andere bouwonderdelen vernieuwd, waaronder de dakbedekking van de dakconstructie, de installatie van nieuwe ramen en de binneninrichting met bouwkundige voorzieningen. In wezen kan er dus van worden uitgegaan dat het gebouw ongeveer 40 jaar oud is. Zoals op de foto's te zien is, is de afwerkingsstandaard individueel en extreem hoog. Er is geen ernstige structurele schade. De plattegrond is ook te omschrijven als individueel en consequent royaal.

Eenzaam en luxe wonen in de buitenruimte
Heb je altijd al willen wonen op een landgoed dat deze titel echt verdient? Voel je de roep van het plattelandsleven, ver weg van het lawaai en de hectiek van het leven, die de betovering over je uitspreekt? Bent u een expert in prachtige architectuur? Dan is Vorwerk Ernestinental een echte vondst die kenners en liefhebbers op het eerste gezicht kan overtuigen. De geschiedenis, de bouwkundige kenmerken, de individuele inrichting, de immense afmetingen van het pand en de absoluut unieke ligging dragen allemaal bij aan de kwaliteit van dit pand. De verkoop van het onroerend goed is te wijten aan redenen van ouderdom.

Uniek: de ligging van het pand

Het Vorwerk Ernestinental ligt tussen de dorpen Hohe en Ottenstein op een uitzonderlijk afgelegen locatie en behoort tot de gemeente Hehlen. In de dagelijkse behoeften kan voornamelijk worden voorzien in de nabijgelegen Bodenwerder. De stad met ongeveer 6.000 inwoners biedt supermarkten zoals Rewe en Edeka, maar ook scholen, kleuterscholen, artsen en apotheken. De stad Münchhausen ligt op ongeveer 8 kilometer of 10 minuten met de auto. In deze etappestad van het Wezer-fietspad vindt u ook de prachtige Wezer-promenade en een aanlegsteiger voor schepen. De universiteitsstad Göttingen ligt op 85 kilometer afstand, de staatshoofdstad Hannover op 75 kilometer.
Ligging:
Afstand naar de grensovergang bij de Lutte (NL) = 209 km
Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Bij de nieuwbouw van een woning betaalt u alleen kosten koper over de prijs van de kavel
Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster

Terug naar het overzicht