Object 25 van 90
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Behrensen: Vakwerkboerderij in de regio Northeim

Object-Nr.: 10-2941
 • Bild4
 • Bild5
 • Bild32
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
 • Bild22
 • Bild23
 • Bild24
 • Bild25
 • Bild26
 • Bild27
 • Bild28
 • Bild29
 • Bild30
 • Bild31
Bild4
Bild5
Bild32
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Bild23
Bild24
Bild25
Bild26
Bild27
Bild28
Bild29
Bild30
Bild31
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37186 Behrensen
Northeim
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Prijs:
290.000 €
Woonoppervlak ca.:
220 m2.
Grondstuk:
3.973 m2.
Aantal kamers:
9
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Woningtype:
Hoeve
Provisie:
3,570 % (inkl. MwSt.)
Bouwjaar:
1880
Beschikbaar vanaf:
Zeitnah
Verwarmingssoort:
Elektra
Type energiebewijs:
certificaat vraag - geldig vanaf 21.11.2016
Behoefte eindenergie:
257,20 kWh/(m2*a)
Bouwjaar volgens energiecertificatie:
1900
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:
Niet alleen voor paardenmensen
Tweezijdige boerderij met eindeloze mogelijkheden
Meesterlijk vakwerk in een groene oase
Het leven op het platteland betekent genieten van vrijheid!

Je bent nog nooit zo snel in het niets geweest! Zowel vanuit de universiteitsstad Göttingen als vanuit Northeim is het slechts 15 minuten rijden naar de kleine gemeente . Hier strekt het uitzicht zich uit over uitgestrekte velden tot aan de glooiende heuvels van het Niedersächsisches Bergland, vrij van drukte, lawaaierig verkeer of bebouwd landschap. Behrensen met zijn 230 inwoners en imposante vakwerkhuizen is een dorp uit een prentenboek, waar u zich snel thuis zult voelen!

Hier begint uw droom van uw eigen vakwerkhuis, dat in eersteklas staat verkeert! De tweezijdige boerderij ligt midden in het dorp tegenover de eerbiedwaardige kerk, maar direct achter het huis wacht u niets dan ongerepte natuur zo ver het oog reikt.

Het huis, de stallen voor klein en groot vee en de grote schuur getuigen nog steeds van het feit dat hier tot het einde van de jaren 1970 actief landbouw werd bedreven.

Wie dit landgoed voor het eerst betreedt, voelt zich onmiddellijk teruggevoerd naar lang vervlogen tijden, want landbouw en veeteelt worden hier al eeuwenlang bedreven. In 1880 richtten de toenmalige eigenaars uiteindelijk de woon- en boerderijgebouwen op in hun huidige vakwerkconstructie.

Gigantisch: bijna 4.000 vierkante meter grond

Het houden van kippen, eenden of paarden, het aanleggen van een grote moestuin of het inrichten van een atelier voor je eigen hobby's: deze historische boerderij geeft je de ruimte om bijna elke droom te verwezenlijken! Het maakt niet uit hoeveel ruimte ze innemen. De stallen en schuren met meerdere verdiepingen bieden eindeloze gebruiksmogelijkheden op een vloeroppervlak van ongeveer 730 vierkante meter, sommige verdeeld over drie verdiepingen. De grote doorrijschuur alleen al heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 420 m².

Veeteelt en ontspannen leven op het platteland

Op het 3.973 m² grote terrein kunt u zich naar eigen inzicht ontwikkelen. Vanaf de grote, verharde binnenplaats passeert u het woonhuis, de garages, de stallen naar het verre groene hart van het landgoed. Dit paradijs betovert met vrije weiden, vaste planten en enkele fruitbomen.


Het woonhuis: enorme ruimte op twee verdiepingen

U zult zich onmiddellijk thuis voelen in deze goede boerderij: het woonhuis biedt ongeveer 220 vierkante meter leefruimte op twee verdiepingen. Op de begane grond vallen meteen de ruime kamers op, die altijd aangenaam licht blijven dankzij de grote ramen. De twee woonkamers zijn verbonden door twee prachtige dubbele deuren. Op dit woonniveau zijn er in totaal 5 kamers, de keuken met ruimte voor een eettafel en een boerenzaal.

Een trap brengt u nu naar de tweede verdieping, die u verwelkomt met een lichte en ruime hal. Van hieruit heeft u toegang tot alle andere kamers op de verdieping, waaronder de betegelde badkamer met bad en douche, een keuken, een bijkeuken en 4 slaapkamers. Praktisch: u geniet van een directe toegang tot de nutsgebouwen en de grote zolder vanuit het huis!

De voorwaarde: direct intrekken!

Hier kunt u meteen intrekken zonder zorgen of grote investeringen! De vorige eigenaars hielden dit landgoed in een prima staat door regelmatig onderhoud en verzorging. Dit uit zich niet in de laatste plaats in het zeer goed bewaard gebleven vakwerk, ook het interieur weet te overtuigen. In veel woonkamers vindt u nog de goed bewaarde oude houten vloeren, andere kamers hebben keramische vloerbedekking. Het huis is voorzien van moderne ISO kunststof ramen, het dak is in de jaren 1960 nieuw gedekt, verder zijn er 2 schoorstenen, waarvan er een nog actief is. Verwarming is door milieuvriendelijke pelletverwarming, nieuw geïnstalleerd met alle radiatoren in 2017.


Hoge investeringen in de afgelopen 4 jaar

Sinds 2017 is meer dan 100.000 euro geïnvesteerd in de vernieuwing van de bestaande apparatuur en gebouwdiensten:

In beide woonlagen werden de respectievelijke badkamers volledig vernieuwd tegels vloer en wand, sanitair.

De elektrische installatie in het woonhuis werd gedeeltelijk vernieuwd.

Het elektrische nachtverwarmingssysteem dat tot dan toe was geïnstalleerd, werd verwijderd en vervangen door een milieuvriendelijk pelletverwarmingssysteem van Windhager.com, inclusief de radiatoren en de watervoorziening.

De daken van de grote doorrijschuur en de open schuur werden vakkundig vernieuwd: spanten, folie, nieuwe dakpannen.

Op de zolder van het woonhuis werd een begin gemaakt met de verbouwing tot woonruimte.

In de stal voor grote dieren werden de muren verwijderd en werd een boxenstal gebouwd.

In het achterste gedeelte van de bedrijfsgebouwen is door passende structurele maatregelen een open stalsituatie gecreëerd.

In de grote doorrijschuur werden de zolders volledig vernieuwd met aangepaste houten vlonders en werden doorgangen gecreëerd voor het transport van hooi en stro.In dit meergeneratiehuis kunt u vooral gelukkig worden door de geweldige ruimtecondities. Alle gebouwen van de boerderij, de twee garages en de kleine werkplaats zijn in een goed onderhouden staat. De historische boerderij is aangesloten op alle openbare aan- en afvoerleidingen. Nog een pluspunt: direct op het terrein bevindt zich een oude waterput, die geschikt is voor dieren of voor het besproeien van de tuin!


De ligging: midden in het groen, maar niet van de wereld

Moringen ligt in het district Northeim in het zuiden van Nedersaksen.

Het dorp wordt gekenmerkt door zijn eeuwenoude landbouw en veeteelt. Dankzij de nabijheid van de snelweg A7 zijn omliggende steden zoals Göttingen, Northeim, Hildesheim, Kassel of Hannover snel te bereiken. Göttingen is in slechts 15 minuten te bereiken. Bovendien loopt er een fietspad langs het dorp onder de Leineholz.
Kleuterscholen zijn te vinden in de naburige gemeenten Moringen en Hevensen, scholen zijn er ook in Moringen en de districtsstad Northeim. De dichtstbijzijnde levensmiddelenwinkels bevinden zich in Moringen, op 6 km afstand, en in het nabijgelegen Hardegsen en Nörten-Hardenberg.

Er is een regelmatige busdienst naar Göttingen.


k

Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Bij de nieuwbouw van een woning betaalt u alleen kosten koper over de prijs van de kavel
Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


C.Sijsling Immobilien
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht