Object 3 van 4
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Lauenförde: Lauenförde: Kleine woonboerderij direct aan het rivier de Weser gelegen

Object-Nr.: 10-2902
 • Bild5
 • Bild3
 • Bild4
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
 • Bild22
 • Bild23
 • Bild24
 • Bild25
 • Bild26
 • Bild27
 • Bild28
 • Bild29
 • Bild30
 • Bild31
 • Bild32
Bild5
Bild3
Bild4
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Bild23
Bild24
Bild25
Bild26
Bild27
Bild28
Bild29
Bild30
Bild31
Bild32
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37697 Lauenförde
Holzminden
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Objecttype:
Akkerbouw
Totaal oppervlakte:
174 m2.
Hoofdoppervlakte:
174 m2.
Prijs:
195.000 €
Beschikbaar vanaf:
Zeitnah
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Grondstuk:
1.257 m2.
Provisie:
Anteilig vom Käufer 7.500,00 EUR inkl. MWSt.
Bouwjaar:
1908
Verwarmingssoort:
Elektra
Type energiebewijs:
certificaat vraag
Behoefte eindenergie:
139,90 kWh/(m2*a)
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:
Resterende kleine boerderij aan de oever van de Weser
Pittoresk klinkergebouw uit 1908


Lauenförde is een kleine gemeenschap in het hart van het Weserbergland. Waar orchideeënrijke beukenbossen, natuurlijke beekjes en zonovergoten jeneverbesstruiken kunnen worden ontdekt, wacht deze overgebleven boerderij uit 1908 op u.

Lauenförde ligt in het drielandenpunt van Noordrijn-Westfalen, Nedersaksen en Hessen en is slechts 60 kilometer verwijderd van centra als Paderborn, Kassel en Göttingen. Het is een geslaagde mix van afzondering, nabijheid tot de natuur en stedelijke verbindingen. Ondanks het feit dat de gemeente slechts 2.300 inwoners telt, omvat het hele stroomgebied ongeveer 35.000 mensen.

Wonen op 1.300 vierkante meter grond
Het gebouw zelf met zijn goed bewaarde gevel is een statige blikvanger. Een kleine en goed onderhouden voortuin zorgt voor kleurcontrasten en zet de trap naar de ingang van het huis vakkundig in scène.


Dit landgoed grenst direct aan de prachtige Weser. Als u wilt, beschikt u over een eigen aanlegsteiger voor boottochten direct op het terrein. Hier liep ook lange tijd een veerboot naar de andere oever van de rivier in Beverungen. De historische Weser-toegangsweg met zijn goed bewaard gebleven, oude bestrating getuigt daar vandaag de dag nog steeds van. Hij wordt momenteel door de gemeente gerestaureerd om de oorspronkelijke staat te behouden. De weg leidt als het ware naar nergens, of liever gezegd naar het water van de Weser. Aan de zuidelijke kant grenst het terrein aan de rivierzijde niet direct aan naburige gebouwen. Al deze feiten maken het landgoed al tot een echte zeldzaamheid.

174 vierkante meter woonruimte
Het woonhuis is gebouwd in 1908 en heeft een gewelfde volle kelder, twee volle verdiepingen en een zolder die tot nu toe niet voor woondoeleinden is gebouwd. Elke woonverdieping heeft een vloeroppervlakte van ongeveer 94 m², wat overeenkomt met een woonruimte van 87 m² elk.


Kom binnen: De begane grond verwelkomt u met een zeer ruime hal, de trap naar de eerste verdieping, een kelderverdieping en royaal bemeten kamers. In totaal zijn er twee kamers, een badkamer met douche, toilet en wastafel, een berging en een grote boerenkeuken. De keuken heeft ingebouwd meubilair, dat al deel uitmaakt van het aanbod. Indien gewenst kunnen andere onderdelen van het meubilair worden overgenomen.

Wat opvalt op de begane grond is niet alleen de statige kamerhoogte, maar ook de moderne ramen, die veel licht in de kamers toelaten en zo een aangename sfeer creëren. Mensen houden ervan om hier te blijven.

De bovenverdieping
Een opvallend goed bewaarde massief houten trap uit de bouwperiode leidt vanuit de gang naar de bovenverdieping. Op deze woonverdieping is er een grote hal, evenals 4 kamers en een badkamer. De kamerhoogtes van 2,80 meter in beide verdiepingen zijn tijdens de bouwperiode vrij zeldzaam en zijn zeer gunstig voor de woonwaarde.

De badkamer presenteert zich in de charme van de afgelopen decennia, wat vooral blijkt uit de typische groene kleur die ooit zo trendy was. De toestand is in topconditie, vooral de royale ruimte en het daglichtraam maken de badkamer aantrekkelijk. Er is een bad en een douche met glazen tegels.

Op de zolder met zijn 115 vierkante meter vloeroppervlak ligt een schat die nog niet is aangeboord. Dankzij de voldoende nokhoogte is het denkbaar dat er nog meer leefruimte wordt gecreëerd. Het uitzicht op het Wezerdal is hier zeker het mooiste.

Bijzonderheden en extra's
Vanuit de entreehal leidt een stenen trap naar de massieve, gewelfde kelder met een vloeroppervlak van 117 vierkante meter. De gebruikelijke opslag en bruikbare ruimtes zijn hier beschikbaar.

Op de binnenplaats is er ook een waterput uit de bouwperiode, ideaal voor het besproeien van de tuin.


Ontworpen voor agrarisch gebruik
In het achterste gedeelte van het terrein staan de boerderijgebouwen op 460 vierkante meter, waarvan een deel nog steeds wordt gebruikt voor landbouwdoeleinden als graanopslag en als tractorgarage. Eeuwenlang werden hier landbouw en veeteelt beoefend. De doorloopschuur en de stallen voor kleine en grote dieren zijn in 1947 en later gebouwd. Praktisch: Deze kamers zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de boerderij via een zij-ingang.

De tuin: met exclusief uitzicht op de Weser
De prachtige ligging aan het meer kan het beste worden genoten vanuit de tuin. Iets boven het waterniveau van de Weser biedt een ontworpen zitgelegenheid een fantastisch uitzicht naar rechts en links op het Wezerdal en op de tegenoverliggende Wezerpromenade van Beverungen. De grote, verharde ruimte tussen deze zithoek en het boerderijgebouw biedt veel vrije ruimte voor ideeën voor gebruik. Heb je altijd al een eigen kruidentuin willen hebben, een mooi gazon of kippen en eenden willen houden? Dit alles is hier mogelijk.

Mogelijke toepassingen en ruimte voor nog meer
Een huis voor de hele familie? Een landgoed dat het houden van dieren mogelijk maakt? Of heeft u liever dat hier iets compleet nieuws wordt gebouwd? Deze eigenschap maakt tal van gebruiksmogelijkheden mogelijk. Het pand is ook interessant voor investeerders, omdat de sloop van de boerderijgebouwen een grote ruimte zou creëren voor de bouw van nieuwe appartementen op een zeer aantrekkelijke locatie aan het water. Er moet echter nog wel de nodige bouw- en planningswet worden opgesteld.

Lauenförde de locatie en haar voordelen
Lauenförde biedt de meeste contactpunten voor de dagelijkse behoeften, waaronder een Rewe-supermarkt. Wat u hier niet zult vinden, vindt u zeker in het naburige dorp Beverungen, dat slechts één breedte van de Weser is. Hier wonen 13.000 mensen. Er zijn kleuterscholen, vier basisscholen en een gymnasium. Verdere aankopen kunnen worden gedaan in de districtsplaatsen Holzminden of Höxter. Kassel en Paderborn zijn ook niet ver weg. Een ander voordeel: Lauenförde heeft een eigen treinstation, dat op ongeveer 10 minuten loopafstand van het landgoed ligt.

Als het om vrije tijd en cultuur gaat, is er hier geen plaats voor verveling, want we zijn tenslotte in het Weserbergland! U kunt zich verheugen op prachtige vakwerkhuizen, de ontspannende Wezerweiden, het Wezer-fietspad en vele aangrenzende fietsroutes, de Wezer Skywalk bij Würgassen, een avonturenbad en talrijke musea.


De kinderen gaan naar het dagverblijf en de kleuterschool in Lauenförde.
De basisscholen in Lauenförde en Beverungen, in Beverungen is er een middelbare school en een gymnasium.Om de gebruikers van deze woning te beschermen is het expliciet ongewenst om zonder voorafgaande afspraak de woning te betreden.


Ligging:
Afstand naar de NL grens bij de Lutte 216 km
Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Bij de nieuwbouw van een woning betaalt u alleen kosten koper over de prijs van de kavel
Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


C.Sijsling Immobilien
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht