Object 14 van 180
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Fohlenplacken i. Hochsolling: Een plek waar u de stilte kunt horen

Object-Nr.: 10-2900
 • Bild5
 • Bild3
 • Bild4
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
 • Bild22
 • Bild23
 • Bild24
 • Bild25
 • Bild26
 • Bild27
 • Bild28
 • Bild29
 • Bild30
 • Bild31
 • Bild32
Bild5
Bild3
Bild4
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Bild23
Bild24
Bild25
Bild26
Bild27
Bild28
Bild29
Bild30
Bild31
Bild32
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37603 Fohlenplacken i. Hochsolling
Holzminden
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Objecttype:
Akkerbouw
Totaal oppervlakte:
449 m2.
Hoofdoppervlakte:
1 m2.
Prijs:
195.000 €
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Grondstuk:
2.672 m2.
Provisie:
Anteilig vom Käufer 7.500,00 EURuro inkl. Mwst.
Bouwjaar:
1979
Aantal parkeerplaatsen:
10 x Parkeerplaats buiten; 2 x Garage
Type energiebewijs:
Energiepas ligt ter inzage
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:
Waar je de stilte kunt horen
Groen toevluchtsoord in de Hochsolling
Bijna 2.700 vierkante meter onroerend goed in een natuurparadijs


Een eiland, midden in een natuurpark
Ten oosten van de Weser begint het, het op één na grootste bosgebied van Nedersaksen. Het natuurpark Solling-Vogler biedt een beschermd gebied voor bedreigde planten zoals zonnedauw, gestreepte varen en zeldzame orchideeënsoorten. Waar edelherten, lynxen en zwarte ooievaars zich thuis voelen, is er ook de thuisbasis van dit landgoed: het kleine dorpje Fohlenplacken, dat deel uitmaakt van de gemeente Neuhaus im Solling. Er wonen ongeveer 1.300 inwoners, in Fohlenplacken zelf zijn er nauwelijks 200. Meer vrede? Meer natuur? Niemand heeft hier ooit om meer natuur gevraagd. Iedereen die dit gebied heeft bezocht, begrijpt dat onmiddellijk.

Deze locatie is bijna uniek
Fohlenplacken ligt in het prachtige niemandsland van de Hochsolling. De volgende grotere stad, Holzminden, ligt op 10 kilometer afstand en leidt door dicht bos. Als u vanaf de hoofdweg de Grüner Brink in Fohlenplacken inslaat, bereikt u na een rit bergopwaarts de rand van het dorp en het mooiste uitzicht. Rechtdoor is er een eindeloos bos, links is de grote bergweide met grazende koeien, rechts begint ons landgoed met 2.672 m² grond.

Een blik in het verleden van een populair pensioen
De geschiedenis van dit pand is duidelijk zichtbaar op de gevel: Pensioen Bergterrasse. De geschiedenis is nauw verbonden met de toeristische bloei, die eind jaren vijftig in de Hochsolling begon. In 1959 werd het eerste woongebouw gebouwd, in 1979 werd er direct een tweede huis aan toegevoegd. De twee huizen zijn over alle 3 de verdiepingen met elkaar verbonden. In de eerste 20 jaar werd Pension Bergterrasse gerund als pension voor buitenlanders, vanaf 1980 mocht het ook de bar en het restaurant runnen - er was immers een zonneterras van bijna 200 vierkante meter, wat erg populair was bij vakantiegangers! Het pensioen was succesvol tot in de jaren negentig van de vorige eeuw, op veel plaatsen lijkt de tijd stil te hebben gestaan in dit tijdperk. Toch biedt het verborgen landgoed nog steeds een enorm potentieel met een verscheidenheid aan gebruiksmogelijkheden.

Wonen op ongeveer 450 vierkante meter
Een rondleiding door het huis begint op de grote, verharde binnenplaats, die voldoende ruimte biedt voor het parkeren van voertuigen en aansluit op andere delen van het terrein, maar daarover later meer. Men komt het wooncomplex binnen via een breed, beglaasd voordeurelement. Toegang is ook mogelijk met een rolstoel, de noodzakelijke traploze trap is in 2019 nieuw geasfalteerd. Het huis verwelkomt u met een ruime hal, die ook een uitgang naar de kelder bevat.

Zicht op de begane grond en de bovenverdieping
Op de begane grond zijn er in totaal 9 kamers, die allemaal deel uitmaakten van het pension. Elke kamer heeft een badkamer van verschillende grootte, elk met douche. De vloeren in het huis zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder echt houten vloeren, laminaat, tegels en tapijt.

Een elegant vormgegeven houten trap leidt naar de bovenverdieping. Vooral aan de kant van het dal wacht u hier een panoramisch uitzicht op het mooiste. In de dakstudio kunt u genieten van het waarschijnlijk mooiste uitzicht. Hier zorgen de houten panelen en de ramen van vloer tot plafond voor een groot huiselijk karakter - de gehele gevelzijde is beglaasd. Misschien is dit de juiste plaats voor een echte studio, een kantoor of een kleine bibliotheek? Op deze verdieping zijn er in totaal 7 kamers, een badkamer met bad en douche en een gastentoilet.

Functionaliteit in de kelder
Aangezien het gebouw op een lichte helling ligt, ligt de kelder zowel aan de berg- als aan de dalzijde. Aan de bovenzijde zijn er twee typische kelderruimtes, het ketelhuis en de olieopslag. Aan de dalzijde is er een grote ruimte met een raamfront, die werd gebruikt om de gasten te vermaken. De keuken van het huis is niet ver weg. De complete uitrusting bestaat uit een gasfornuis, goed onderhouden meubilair, serviesgoed, bestek en andere AEG-inbouwapparatuur. Dit woongedeelte omvat ook twee kamers met toilet en douche, allemaal lichte kamers met grote ramen voor voldoende daglicht. Het terras is te bereiken via een andere kamer in de kelder.

Groene oase: buitenruimte en tuin
Buiten ontvouwt zich een fascinerende natuurlijke verscheidenheid aan groen in dit pand voor zover het oog kan zien. In de tuin en rond het gebouw staan hoge struiken, varens en de zeldzame Echte Koeienpoot. Bloemen en bedden zijn liefdevol gerangschikt en goed verzorgd.

Is een sociale retraite in de tuin belangrijk voor u? Met het 200 m² grote zonneterras blijven er nauwelijks wensen onvervuld. Direct aan de buitenmuur van het huis is een overdekte buitenzitplaats met een tuinhaard gecreëerd, inclusief een houten bankje en tuinmeubilair. Het terras is echter slechts een deel van de buitenruimte. Via een paar treden bereikt u het grote gazon met oude naaldbomen. Een verharde zithoek onder schaduwrijke bomen is hier beschikbaar. Maar ook voor het zonnebaden zijn er genoeg favoriete plekken. In het zuiden grenst het pand direct aan het staatsbos, in het westen gaat het uitzicht door de heuvelachtige situatie over de aangrenzende panden naar de bosgebieden buiten het dorp.

Voor het gebouwencomplex zijn er parkeermogelijkheden voor meerdere auto's. Tegelijkertijd zijn er twee garages met zolder beschikbaar. Een klein houten onderkomen voor fietsen is via het erf te bereiken. Op het terrein staat ook een rustiek tuinhuisje, dat al een beetje verouderd is. Met een beetje liefde voor het vakmanschap kan echter gemakkelijk een praktische gereedschapsschuur voor de tuin worden gemaakt.

En wat vind je ervan?
Dit woonensemble is eenvoudig ingericht en zeer goed onderhouden. Er is nauwelijks sprake van een herstelachterstand en in verband met een aantal hanteerbare schilderwerken is het pand direct bruikbaar! De afgelegen ligging en de royale ruimte maken het landgoed bijna een zeldzaamheid - we hebben het altijd over een stuk grond van bijna 2.700 vierkante meter, midden in de natuur.

Waar anderen hun vakantie doorbrengen, kan dit uw huis worden. De gebruiksmogelijkheden zijn breed gediversifieerd. Of het nu gaat om een huis voor meerdere generaties, een gemeenschappelijk huis onder vrienden of een kindertehuis - wat telt is uw visie, die hier kan worden gerealiseerd. Een voortzetting als modern pensioen voor wandelaars en fietsers is ook mogelijk als het totaalconcept wordt geactualiseerd.


Het vakantiehuis werd tot 2010 als zodanig commercieel geëxploiteerd.Wat maakt het land en de regio zo aantrekkelijk
Het natuurpark Solling-Vogler belooft niet alleen een ongekende nabijheid tot de natuur, maar geeft ook een echt gevoel van afzondering. Vakantiegangers waarderen dit gevoel en de vele mogelijkheden om de regio actief te verkennen. Er zijn 16 mountainbikeroutes van verschillende moeilijkheidsgraden in Solling, evenals een 760 km lang netwerk van routes met in totaal 17.000 meter hoogte. De Loccum-Volkenroda-bedevaartsweg leidt direct langs de veulenvlakten en volgt de sporen van de cisterciënzer monniken op een route van 259 km. De 225 km lange Weserberglandweg is een ander hoogtepunt en ook het Weser-fietspad is niet ver weg. Steeds meer motorrijders ontdekken zelf de weinig gebruikte boswegen.

De locatie van Fohlenplacken
De inwoners van Fohlenplacken waarderen de afgelegen ligging van hun woonplaats zonder enige snelweg of industrie in de directe omgeving. De contactpunten voor hun dagelijkse behoeften zijn echter niet volledig geëlimineerd. In Neuhaus, op ongeveer 4 km afstand van het landgoed, is een kleine supermarkt voor eenvoudige boodschappen. Alle andere vragen en wensen worden beantwoord in Holzminden (20.000 inwoners), 10 km verderop, of in Höxter (28.000 inwoners), 15 km verderop. De universiteitsstad Göttingen is in minder dan een uur rijden te bereiken.
Ligging:
Afstand naar de NL grens bij Enschede 215 km
Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


Sijsling Immobilien - und Bauplanungsbüro GmbH
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht