Object 135 van 159
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Eschwege: Paarden boerderij - Manege midden in de stad maar toch in het groen

Object-Nr.: 10-2731
 • Bild3
 • Bild2
 • Bild4
 • Bild5
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
Bild3
Bild2
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37269 Eschwege
Werra-Meißner-Kreis
Hessen
Stadswijk:
Hessen
Objecttype:
Manege
Totaal oppervlakte:
1.859 m2.
Hoofdoppervlakte:
700 m2.
Prijs:
390.000 €
Beschikbaar vanaf:
Zeitnah
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Grondstuk:
51.529 m2.
Provisie:
3,48 % (inkl. MwSt.)
Bouwjaar:
2007
Aantal parkeerplaatsen:
14 x Parkeerplaats buiten
Type energiebewijs:
Energiepas ligt ter inzage
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:
In het midden van de stad, maar toch buiten in het groen Unieke paardenboerderij met alle extra's
Een rijvoorziening als uit een prentenboek

Eschwege: stad met meer dan 1.000 vakwerkhuizen
Welkom in Eschwege, de rustige wijkstad met bijna 20.000 inwoners. Het is een gebied dat zeer dicht bij de natuur ligt. Aan de voet van de Leuchtberge is het tempo van het dagelijkse leven rustiger en bent u in een mum van tijd buiten in het groen of aan de oevers van het Werratalmeer. Aan de rand van de stad ligt immers deze droom van iedere paardenliefhebber!

Een paardenboerderij uit het prentenboek
Komt u uit de regio Eschwege en heeft u altijd al een eigen paardenparadijs willen hebben? Een plek die voldoet aan de meest moderne eisen en tegelijkertijd verleidt met betoverende charme? Dan ben je precies hier. De paardenboerderij omvat een grote overdekte rijhal met een lounge, een manege, een uitloopruimte, een historische stenen skeletschuur met paarden- en schapenstallen, paddockboxen en nog veel meer. Maar de paardenboerderij is ook ideaal voor visionairs met gevoel voor structurele verandering.

Moderne bouw en meer dan 5 hectare ruimte
De eigenaren hebben met deze paardenboerderij een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan. Tot 2006 werd het bestaande terrein van 0,6 ha al gebruikt als privé-rijvoorziening. Gebieden in de buurt dienden als weiland, in de grote schuur werden schapen gehouden. De volgende grote stap begon in 2006, toen een ontwikkelingsplan voor een therapeutische rijvoorziening werd goedgekeurd. De noodzakelijke bouwwerkzaamheden werden in 2010 afgerond: er werd een nieuwe, ultramoderne rijhal gebouwd en de bestaande rijhal werd gerenoveerd. In totaal is er 5,2 hectare aan stallen en weilanden beschikbaar, waarvan 3,7 hectare eigen grond. Een vergunning voor het houden van maximaal 12 paarden is beschikbaar.

De rijhal met meer dan 1.000 vierkante meter
Rondom Eschwege geniet de manege een onberispelijke reputatie en is alom bekend als het rijtherapiecentrum Hospitalbrunnen. Naast het privégebruik wordt de grote rijhal ook gebruikt door rij-instructeurs of therapeuten; er is een bijna volledig bezet weekschema.

De rijhal heeft een oppervlakte van 1.159 vierkante meter, is 20 meter breed en 40 meter lang. Al bij een eerste controle valt direct op dat hier geen besparingen zijn gerealiseerd. De sfeer is helder en aangenaam, wat wordt gewaarborgd door grote lichtbanden in het dak en in de zijwanden, en er zijn ook halogeenspots. Duurzame kwaliteit was ook een prioriteit voor de vloer, die door de specialist tegra werd gerealiseerd. Dit is een tweelaags systeem voor meer stabiliteit en afschuifkracht. De hal heeft een kleine bezoekersstand, die gemakkelijk te bereiken is met een traplift voor bezoekers en gebruikers met een loophandicap.

Onder het grote dak van de rijhal bevindt zich een glazen salon met theekook en sanitair. Naast de deur is er een zadelkamer en een wasplaats voor één of twee paarden. Vanuit de gevel van de rijhal is er direct toegang tot het gebied tussen de hal en het stalgebouw. Dit rijgebied wordt gebruikt als uitloopruimte, omdat de paarden direct toegang hebben tot deze open ruimte vanuit de paddocks aan de overkant.

Wonen in de historische vakwerkschuur
Hier vindt u maar liefst 700 vierkante meter, waarvan het gebruik geheel aan u is! Het meest zinvolle gebruik is zonder twijfel de verbouwing tot woonruimte, omdat de manege geen andere ruimte biedt die bestemd is voor woondoeleinden. De omstandigheden zijn grandioos, want vanuit dit woongebied zou het uitzicht over de gehele groene open ruimte naar de paarden tot aan de rijhal gaan. De bruikbare ruimte zou beginnen op de eerste verdieping, direct boven de paardenboxen, en zich uitstrekken over twee verdiepingen. In totaal is dus tot ca. 210 m² woonruimte denkbaar. Een ervaren architectenbureau heeft al een eerste schets gemaakt. Je zult zien: Het is leven als in een paardenparadijs! Nadere informatie, met name over het bouw- en planningsrecht, zal op verzoek worden verstrekt.

De bijna oversized stenen vakwerkschuur is in de 19e eeuw gebouwd als klassieke doorloopschuur en biedt nog meer gebruiksmogelijkheden. Er zijn hier enkele schaapskisten, en de benodigde stro- en hooibenodigdheden worden over meerdere verdiepingen in de schuur opgeslagen. Natuurlijk is er ook ruimte voor andere materialen en apparatuur die nodig zijn voor de boerderij. Aan de andere kant van de schuur zijn er afgesloten opslagruimtes, die ooit als tractorgarage werden gebruikt. De schuur is aangesloten op het openbare elektriciteitsnet en heeft een aardgasaansluiting.

Het groen eromheen
Wat zou een rijschool zijn zonder grasland? Naast het onroerend goed van ca. 0,6 ha zijn er diverse terreinen in de directe omgeving te koop of te huur, waarvan 3,1 ha weidegrond voor aankoop en 1,4 ha weidegrond voor verpachting.

Opmerkingen voor de operatie als paardenboerderij
Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers en gebruikers op het terrein. Voor de dagelijkse werking van een paardenboerderij is een grote verscheidenheid aan apparatuur nodig, die ter plaatse beschikbaar is maar geen deel uitmaakt van het aanbod. Indien gewenst kunnen deze apparaten na overleg met de verkopers worden aangeschaft. De ontstane mest wordt momenteel verplaatst op de eigen grond van de verkopers in het nabijgelegen Feldmark.

Klaar voor de paardendroom in de buurt van de stad?
De eigenaren zijn terughoudend om afscheid te nemen van dit prachtige pand. De verkoop vindt plaats met een zwaar hart om redenen van leeftijd, want er is veel energie en hart en ziel in deze hoogwaardige rij-inrichting. Het is een partnerbedrijf van de Duitse paardenfederatie, de overkoepelende organisatie van alle fokkers, ruiters, coureurs en gewelvendrijvers in Duitsland. Er is ook een lidmaatschap van de Hessian Riding and Driving Association e.V. (Hessense paardensportvereniging e.V.).

De situatie in Eschwege
De paardenboerderij ligt op loopafstand van het centrum aan de zuidelijke rand van Eschwege. In de directe omgeving zijn er landbouwgebieden en volkstuinen, zodat u kunt genieten van een groene omgeving met fantastische paardrijmogelijkheden. Er kan nauwelijks een betere locatie zijn! Eschwege biedt alle contactpunten voor uw dagelijkse behoeften. De volgende grote steden zoals Göttingen of Kassel zijn in ongeveer een uur te bereiken met de auto.
Ligging:
Afstand naar de NL grens bij Lutte = 305 km
Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Bij de nieuwbouw van een woning betaalt u alleen kosten koper over de prijs van de kavel
Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


C.Sijsling Immobilien
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht