Object 29 van 184
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Lüthorst: Opknapper voor weinig geld

Object-Nr.: 10-2752
 • Bild5
 • Bild3
 • Bild4
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
 • Bild22
 • Bild23
 • Bild24
 • Bild25
 • Bild26
 • Bild27
 • Bild28
 • Bild29
 • Bild30
 • Bild31
Bild5
Bild3
Bild4
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Bild22
Bild23
Bild24
Bild25
Bild26
Bild27
Bild28
Bild29
Bild30
Bild31
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37586 Lüthorst
Northeim
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Prijs:
55.000 €
Woonoppervlak ca.:
95 m2.
Grondstuk:
303 m2.
Aantal kamers:
7
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Woningtype:
Hoeve
Op provisiebasis:
ja
Provisie:
Anteilig vom Käufer 2.000,00 EUR inkl. Mwst.
Bouwjaar:
1880
Beschikbaar vanaf:
Zeitnah
Verwarmingssoort:
Olie
Type energiebewijs:
certificaat vraag - geldig vanaf 09.12.2017
Behoefte eindenergie:
306 kWh/(m2*a)
Bouwjaar volgens energiecertificatie:
1900
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:

Welkom in Lüthorst aan de rand van de Solling
Veel ruimte voor grote gezinnen
Hier is nog iets anders te doen
Binnenkort snel internet

Het landleven.
Dit woonhuis ligt op een perceel van 303 m² in de historische dorpskern van Lüthorst. Het heeft een totale woonoppervlakte van ongeveer 95 m². De ingang van het huis is via de kleine voortuin. Vanuit de grote woonkamer leidt de weg op de begane grond naar drie kamers, de grote keuken en de badkamer met toilet, wastafel en ligbad. De inrichting van de keuken is inbegrepen. De houtkachel in de woonkamer is een echte blikvanger.

Op de bovenverdieping leidt de grote gang naar nog drie kamers en een verdere badkamer met toilet, wastafel en bad. Vanaf de gang leidt de weg ook naar de zolder. Dit huis wordt verwarmd door middel van nachtkachels en enkele oliekachels. Warm water wordt geproduceerd door stromingskachels. De moderne hoogwaardige voordeur werd pas onlangs geïnstalleerd. De elektrische installatie werd vernieuwd in 1992, de geïsoleerde kunststof ramen werden vervaardigd in maart 1994. Er is een gezonde mix van oud en modern: De historische oude binnendeuren zijn liefdevol gerestaureerd.


Snelle internetverbinding.
De firma GÖTEL zal met FTTH Lüthorst en de regio Dassel ontwikkelen.Een maatje groter.
De direct aangrenzende woning kan ook worden gekocht, gedetailleerde exposé op deze pagina:

Op een terrein van 786 m2 in de historische dorpskern van Lüthorst vindt u dit woonhuis met voormalige kleinvee- en koeienstal, paardenstal en melkkamer, doorrijschuur en autogarages. De gebouwen zijn eind 19e eeuw gebouwd in vakwerkstijl. Er zijn gedeeltelijke kelders als kluizen.


Veel ruimte voor generaties.
Het woonhuis heeft een totale woonoppervlakte van ongeveer 165 vierkante meter. Via de kleine veranda bereikt men eerst de grote, lichte boerenhal op de begane grond via de liefdevol aangelegde kleine voortuin met bloemen, vaste planten en struiken. Hier vallen de goed bewaarde mozaïekvloeren en de edele dubbele deuren meteen op. Vanuit de hal bereikt u twee goed onderhouden kamers, de grote boerenkeuken en een badkamer met toilet, wastafel en douche. De hoge, lichte kamers maken een huiselijke indruk. Delen van de inrichting kunnen worden overgenomen, inclusief het bestaande keukenmeubilair. De moderne oliecentrale verwarming zorgt voor een aangenaam leefklimaat.

Via een houten trap naar de bovenverdieping, die bewaard is gebleven in zijn oorspronkelijke staat, zijn nog vijf kamers en een worstenkamer, een kleine berging en de badkamer met toilet, wastafel, bad en douche te bereiken via de grote gang.

Eenvoudig en intact.
Dit huis wordt verwarmd door een moderne olie-centrale verwarmingssysteem maken Buderus Junomat S 315. In de kamers zijn er moderne radiatoren met thermostatische afsluiters, die Heimeier maken. De elektrische installatie werd in 1992 gedeeltelijk vernieuwd. De daken zijn deels nieuw.


In beide huizen zijn er houten ramen uit de jaren '70 en isolatieglazen kunststof ramen rond 1996 en 2015. Vloerbedekking: In beide huizen is de originele houten vloer gedeeltelijk aanwezig.

Dit zijn twee woonhuizen in een goed onderhouden staat met verdere investeringsbehoeften. De huidige toestand komt alleen overeen met eenvoudige woonwensen en is in de waardering meegenomen.

Deze woning is ideaal voor meerdere generaties en grotere gemeenschappen onder twee daken.Geen landleven zonder dieren.
Een ander hoogtepunt van deze woning is de ongeveer 3.100 m² omheinde weide op 100 meter lineaire afstand van het woongebouw. Hier kunnen uw voorkeuren voor de veeteelt of de fruit- en groenteteelt zich vrij ontwikkelen. De weide is te koop, maar is niet inbegrepen in de aankoopprijs.


Lüthorst is een dorp in het zuiden van Nedersaksen in het district Northeim, dat sinds 1974 een district van Dassel is. Het ontspannen dorpsbeeld wordt gekenmerkt door talrijke liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen en voormalige boerderijen die voor landbouwdoeleinden worden gebruikt. Hier vindt het plattelandsleven plaats onder de 775 inwoners. In Dassel wonen ongeveer 10.700 inwoners. Alle gebruikelijke winkelvoorzieningen (REWE, ALDI) en scholen zijn hier aanwezig.

De verkoop is vrij van huurders, korte termijn overdracht van eigendom. Het bouwjaar is naar beste weten geschat of is gebaseerd op informatie van de eigenaar. De aankoopprijs is een vaste prijs en niet onderhandelbaar. Het betreden van de woning is uitdrukkelijk ongewenst om de privacy van de bewoners van deze woning te beschermen zonder voorafgaande afspraak. Met het oog op de bewoners tonen we in de meeste van onze aanbiedingen geen of slechts weinig interieurfoto's. U ontvangt deze in voldoende aantal nadat u contact met ons heeft opgenomen.
Ligging:
Afstand naar de NL grens bij de Lutte 236 km
Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


Sijsling Immobilien - und Bauplanungsbüro GmbH
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht