Object 6 van 9
Volgende object
Vorige object
Terug naar het overzicht

Schönhagen: Bekend hotel met restaurant in de Hochsolling in mooie omgeving

Object-Nr.: 10-2403
 • Bild2
 • Bild3
 • Bild4
 • Bild5
 • Bild6
 • Bild7
 • Bild8
 • Bild9
 • Bild10
 • Bild11
 • Bild12
 • Bild13
 • Bild14
 • Bild15
 • Bild16
 • Bild17
 • Bild18
 • Bild19
 • Bild20
 • Bild21
Bild2
Bild3
Bild4
Bild5
Bild6
Bild7
Bild8
Bild9
Bild10
Bild11
Bild12
Bild13
Bild14
Bild15
Bild16
Bild17
Bild18
Bild19
Bild20
Bild21
Snel contact
QR-Code
Kerngegevens
Adres:
37170 Schönhagen
Northeim
Niedersachsen
Stadswijk:
Niedersachsen
Objecttype:
Bar
Totaal oppervlakte:
1.850 m2.
Gastenruimte oppervlakte:
500 m2.
Prijs:
590.000 €
Verdere gegevens
Verdere gegevens
Laatste modernisering/ sanering:
2014
Bouwjaar gebouw:
1880
Grondstuk:
1.385 m2.
Provisie:
3,57 % (inkl. MwSt.)
Aantal kamers:
19
Type energiebewijs:
Energiepas ligt ter inzage
Uitvoerige beschrijving
Uitvoerige beschrijving
Objectbeschrijving:
Succesvolle horeca met 400 jaar traditie
Landelijke herberg in het natuurpark Hochsolling
Beste locatie in het fascinerende Weserbergland


Schönhagen is een kleine wijk van de stad Uslar, prachtig gelegen in de zuidelijke uitlopers van de Solling en dus omgeven door een klein natuurparadijs dat volledig bestaat uit groene weiden en weilanden. In deze omgeving kijkt het Gasthaus zur Harburg terug op een bijzondere traditie, want al in het jaar 1585 werd het herbergrecht door de voormalige landsheer verleend. Sindsdien is de herberg in familiebezit en wordt hij al vele generaties met succes gerund. De overgang naar de moderne tijd is altijd succesvol geweest, zonder dat de rustieke charme of de warme gastvrijheid verloren is gegaan. Vandaag de dag wordt deze gevestigde herberg te koop aangeboden vanwege de leeftijd.

3 sterren volgens DEHOGA-hotelclassificatie
Te koop is een succesvol beheerde herberg in het land, die in alle opzichten voldoet aan de eisen van een 3-sterren hotel en een veilig bestaan voor de nieuwe eigenaar betekent. De overdracht vindt plaats zonder enige aansprakelijkheid, leasecontracten of brouwerijbinding. Ook de regelmatige controles rond sociale zekerheid en beroepsverenigingen verliepen altijd zonder klachten.

Het meest overtuigende argument is echter de grote populariteit van het huis onder de gasten: dit etablissement is bekend in de hele regio en geniet een grote populariteit onder alle leeftijden en sociale klassen. De brede klantenkring bestaat uit vakantiegangers, wandelaars, talrijke clubs, conferentiegasten en de bezoekers van bedrijfs- en familiefeesten die hier gehouden kunnen worden.

Gastronomische verfijning en grote feesten
Op culinair gebied concentreert de herberg zich op een goede, eenvoudige keuken, een stevige thuiskeuken en specialiteiten uit de regio. Gasten waarderen de hartige lekkernijen, die variëren van molenaarsforel tot de peperbiefstuk van Argentijns rundvlees. Het restaurant heeft plaats voor ongeveer 38 personen en menig gast komt hier alleen voor het eten!

Elk jaar worden in de herberg ongeveer 150 feesten georganiseerd, met volledige catering, muziek en tot 150 gasten per evenement. De internationale keuken kan ook worden geserveerd voor familie- en bedrijfsfeesten. Voor deze evenementen zijn een podium, een balieservice en een dansvloer beschikbaar. Daarnaast zijn er twee aparte clubruimtes met bar, die elk plaats bieden aan ongeveer 40 personen.

Bij mooi weer genieten de gasten van hun verblijf in de open lucht, bij voorkeur in de eigen biertuin met waterloop, barbecuestation en een met wijn beplante pergola. Tot 100 bezoekers kunnen hier hun middag- en avonduren doorbrengen. Een andere garantie voor het succes van het hotel is het gekwalificeerde personeel, waaronder een chef-kok, een restaurantmanager met 25 jaar ervaring ter plaatse, 2 assistenten en, op afroep, 20 tijdelijke medewerkers.

Ervaar een onvergelijkbare sfeer
Zodra u de herberg binnenkomt, voelt u hoe oude traditie en liefdevol ontworpen meubilair samengaan tot een echte feel-good-combinatie. Veel hout, vakwerk, oude balken, prachtige accessoires, parketvloeren en de fijne verlichting zorgen voor een unieke sfeer waarin elk element in topconditie is.

Bijna 1900 vierkante meter op drie niveaus
Het mag de gasten aan niets ontbreken in het Gasthaus zur Harburg. Dit is vooral te danken aan de ruime accommodaties, die beschikbaar zijn als 14 tweepersoonskamers en 5 eenpersoonskamers. Een bijzonder geliefde plek om te ontspannen is de sauna met rustruimte en douches op de tweede verdieping. Alle kamers werden in 1989 gerenoveerd en zijn uitgerust met douche, WC en TV.

De begane grond van de herberg beslaat 685 vierkante meter en herbergt de gastenkamers, de bowlingbanen, de bijkeuken, het toilet, de verwarming, de olieopslag, de koel- en vriesruimte, de keuken en het kantoor. De eerste verdieping is 600 m², waar u 7 kamers vindt, de grote zaal met podium en dansvloer en verdere sanitaire voorzieningen. De tweede verdieping biedt nog eens 600 m² voor de 12 kamers, opslagruimtes en een wasruimte. Onder het huis bevindt zich ook een kelder van 114 m².

Vermaak op twee bowlingbanen
De landelijke herberg staat niet alleen bekend om het goede eten en de comfortabele accommodatie, maar ook om de twee bowlingbanen. Alleen al van donderdag tot en met zondag worden de banen elke week door 23 bowlingclubs bezet. Maar ook onder vakantiegangers en andere clubs geniet deze gezellige precisiesport een grote populariteit.

Voorwaarde en recente investeringen
Het grote vakwerkgebouw werd in 1880 gebouwd en is tot op de dag van vandaag meerdere malen uitgebreid, gerenoveerd, opgeknapt en geïsoleerd. De technische uitrusting van het huis is op dit moment in topconditie, zodat er op dit moment geen grote investeringen nodig zijn. Uitstekende energiewaarden worden ter plaatse bereikt, die te danken zijn aan de eigen warmtekrachtcentrale en extra warmte-isolatiemaatregelen. De warmtekrachtcentrale ter waarde van EUR 40.000 is in 2014 geïnstalleerd en er is ook een oliegestookte centrale verwarming. In 2010 werd een fotovoltaïsche installatie geïnstalleerd op het dak van het landhotel, die een jaarlijkse opbrengst van ongeveer 6.000 euro genereerde. De restaurantkeuken werd in 2011 volledig gerenoveerd en biedt daardoor onberispelijke voorwaarden.

Recreatie in de groene natuur
Het pand ligt in het rustige centrum van het dorp en ver weg van de B 241 die het dorp doorkruist. Daarom is Schönhagen een welkome bestemming voor wandelaars, mensen op zoek naar ontspanning en natuurliefhebbers, en vanwege de betoverende ligging in het Weserbergland. De landelijke herberg werd daarom door de Duitse Wandelvereniging als kwaliteitsgastheer gekwalificeerd. Ook ideaal is de nabijheid van twee populaire wandelroutes, waar Schönhagen een etappebestemming is. Het plattelandshotel ligt direct aan de Weserbergland-Weg, die over 13 stations van Hann. Münden naar Porta Westfalica leidt, evenals aan het 300 kilometer lange pelgrimspad Loccum-Volkenroda. De omgeving biedt de gasten tal van andere mogelijkheden voor actieve vrijetijdsbesteding, zoals boswandelingen, skitochten, nordic walking, fietsen of inline skaten.

Voordelige ligging van het gastenverblijf
Schönhagen is een district van de stad Uslar in het Nedersaksische district Northeim met 1.000 inwoners. De stad ligt ongeveer 7 kilometer ten noordwesten van Uslar en ruim acht kilometer ten zuidoosten van Neuhaus im Solling. In het westen en oosten stijgen de Solling-bergketens, die bedekt zijn met dicht bos, tot een hoogte van 500 meter. De districtsstad Northeim ligt 30 kilometer verder naar het oosten, Göttingen ruim 29 kilometer ten zuidoosten. Hannover ligt ongeveer 79 kilometer ten noorden van Schönhagen in vogelvlucht. Hier profiteert u van uitstekende verbindingen met de grote wegen en het autosnelwegennet. De woning beschikt over voldoende parkeerplaatsen, die ook geschikt zijn voor busreizen.


Deze landelijke herberg biedt u een bijna unieke investeringsmogelijkheid in een bedrijf met een geordende economische situatie en een aanzienlijk groeipotentieel! Te koop is dus een perceel grond van 1.385 m², met 1.900 m² bruikbare oppervlakte en alle hotel- en restaurantmeubilair, inclusief inventaris. Op verzoek verstrekken wij u graag uitgebreide geauditeerde cijfers over de economische ontwikkeling.


Het bouwjaar is naar beste weten geschat of is gebaseerd op informatie van de eigenaar.

Een energiecertificaat is niet vereist.Provisie:
Bij de aankoop van een huis in Duitsland moet u rekening houden met in totaal +- 9,5 % bijkomende kosten zoals :

- Notaris- en Grundbuchkosten 1,5%
- 5% overdrachtsbelasting (ook deze is nog al verschillend in de deelstaten "Bundesländer"
(lees meer op ons blog)
- De makelaars provisie
De hoogte van de makelaarsprovisie is per regio en object nogal verschillend) maar let op:
Bij sommige woningen is de provisie van de makelaar al in de koopprijs inbegrepen !

Bij de nieuwbouw van een woning betaalt u alleen kosten koper over de prijs van de kavel
Opmerking:
Mocht u interesse aan een van de door ons aangeboden huizen hebben klik op de button vragen over het object in de rechter kolom. Een bezichtiging is voor u geheel vrijblijvend.

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.
Algemene voorwaarden:
Door een klik op de button"Bekijk de locatie van het object op Google maps " ziet u nooit de exacte locatie maar altijd alleen maar de locatie van de dichstbijzijnde plaats / stad

Voor het juiste adres klik in de rechter colom "Vragen over het object"

Alle aanbiedingen zijn onderhevig aan wijzigingen zonder voorafgaande kennisgeving en zijn gebaseerd op door de eigenaar verstrekte informatie; er kan dan ook geen enkele aansprakelijkheid worden aanvaard voor de juistheid en volledigheid ervan. Onder voorbehoud van voorafgaande verkoop of verhuur door de eigenaar.

Lees meer over de mogelijke valkuilen bij de aankoop van een huis in Duitsland op ons blog
 
Bordevol informatie m.b.t. een mogelijke emigratie naar Duitsland en over de aankoop van een huis in Duitsland:
Meer weten over wonen in Duitsland? Link opent in nieuw venster
Uw contactpersoon
 


C.Sijsling Immobilien
Telefoon: 00491722394023

Terug naar het overzicht